Prajitura cu Fanta

de dakris in Prajituri, 10 Ian 2013 | 16430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza de vaci/cas
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta vanilie si/sau coaja de portocala rasa
  • Jeleu
  • 2 plicuri praf pt budinca vanilie
  • 750 ml Fanta
  • 5-6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta:

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se varsa uleiul treptat, apoi faina,cacaoa si praful de copt. Se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu testand-o cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema

Branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul pudra si untul moale. Se adauga esenta de vanilie (+optional coaja rasa de portocala).

Jeleul

Praful pt budinca de pune intr-un bol cu zaharul si putina Fanta, restul se pune intr-o craticioara pe foc. Cand incepe se fiarba se varsa compozitia obtinuta anterior si se mentine pe foc inca cca 2 min.

Peste blatul racit se intinde crema de branza si, deasupra, se varsa jeleul fierbinte. Se lasa la racit si apoi se introduce in frigider cel putin 1 ora inainte de a fi portionata, pt a se intari jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide